Günümüzde kaybedilen bir dişin yerini telafi etmek dental teknolojilerin gelişimi ile artık çok daha kolay. 20. yüzyılın başından bu yana gülüş tasarımı ve dental sağlık alanında hekim ve hastaların en çok tercih ettiği uygulamalardan biri olan dental implant uygulamaları, hastaya kaybettiği dişi aratmaması ve hekime sağladığı kolaylıklar sebebiyle hala daha en gelişmiş uygulama olarak anılmakta.
Peki bu uygulama herkese uygulanabilir mi? Ya da kimlere uygulanması sakıncalı olacaktır? İşte bu haftaki blog yazımızda bu soruların cevabını arayacağız.
Uygun Adaylar Kimler ?
Öncelikle bir hastanın dental implant uygulamalarına uygun olup olmadığa pek tabi ki diş hekimi karar verecektir. Bu noktada hastanın hekimine danışması ve yaşadığı hastalıklar ve sürekli kullandığı ilaçlar ile ilgili bilgi vermesi gereklidir. Bununla birlikte hastanın dental implant uygulamaları için hekimine başvurması için genel sağlık durumunun iyi olması yeterli olacaktır.
Dental İmplantlar Kimlere Uygulanamaz ?
Öncelikle dişetleri ve çene kemiğinizde implantı destekleyecek oranda kemik bulunması şart. Eğer kemik kaybında aşırılık gözlenirse hekiminiz size bu tedaviyi ya önermez ya da ileri teknikler uygulayarak implant için uygun alt yapı çalışmaları ile sizleri implant tedavisine yönlendirebilir.
Bununla birlikte daha öncesinde baş ve boyun bölgenize radyoterapi uygulanmamış olması, hastanın kemik gelişimini tamamlamış olması ve aşırı sigara kullanımınızın da olmaması önemli hususlardır.
Diyabet, yüksek tansiyon, otoimmun ve hemofili gibi hastalıkları bulunan kişiler de ancak hekim ile yapılacak konsültasyon sonrası uygun şartlar sağlanır ise dental implant uygulamaları için uygun adaylar olacaklardır.